Welke lippenbalsem is veilig?

Om jouw lippen zacht en verzorgd te houden, heb je een hydraterende en veilige lippenbalsem nodig. Doordat de lippenbalsem op jouw lippen zit, gebeurt het snel dat je een deel van de balsem inslikt. Een lippenbalsem met veilige ingrediënten is daarom belangrijk. Dus welke lippenbalsem is veilig? Of welke lippenbalsem is niet schadelijk voor je? In deze blog vertellen we meer over lippenbalsem ingrediënten en welke schadelijk zijn en welke juist veilig. 

Veilige lippenbalsems: op welke ingrediënten moet je letten?

Welke lippenbalsem is schadelijk? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de ingrediënten die in de lippenbalsem zitten. Ieder merk gebruikt weer andere ingrediënten voor lippenbalsems. 

Sommige stoffen en ingrediënten kunnen schadelijk of problematisch voor je zijn, zoals: 

  • Allergenen - kleurstoffen, zoals Limonene, Linalool, Butylphenyl methylpropional (BMHCA)
  • Koolwaterstoffen - MOSH en MOAH bevatten mogelijk kankerverwekkende stoffen. Ingrediënten die vallen onder MOSH en MOAH zijn als volgt: cera microcristallina, ceresin, (hydrogenated), microcrystalline wax, (hydrogenated) polyisobutene, minerale oliën, ozokerite, paraffinum (liquidum), petrolatum, polyethylene en polybutene. 
  • Conserveermiddelen - deze middelen bevatten hormoonverstorende stoffen, ook wel EDC’s (Endocrine Disruptive Chemicals) genoemd. Ethylhexyl methoxycinnamate, BHT, Benzyl salicyate en Benzophenone-3 vallen onder EDC’s.

Wil je dus een lippenbalsem zonder schadelijke stoffen hebben? Dan is het goed om na te gaan of bovenstaande stoffen niet in de lippenbalsem zitten. Zo weet je zeker dat je een veilige lippenbalsem aanschaft. Verder zorgen sommige schadelijke stoffen ook voor uitdroging van je lippen, hierdoor ga je juist steeds vaker moeten smeren en krijg je misschien wel last van een zogenoemde lippenbalsem verslaving.

Natuurlijke ingrediënten in lippenbalsem

Lippenbalsems met natuurlijke ingrediënten worden over het algemeen gezien als een veilige optie. Sheaboter, amandelolie, olijfolie en kokosolie zijn bijvoorbeeld natuurlijke ingrediënten en veilig voor jouw lippen en lichaam. Daarbij is het wel belangrijk dat je ook de rest van de ingrediëntenlijst controleert natuurlijk! 

Ben je op zoek naar een lippenbalsem met natuurlijke ingrediënten? Dan is de Labello Vegan* Naturally met Hennepzaadolie en Sheaboter iets voor jou. De formule is 100% van natuurlijke oorsprong en bevat geen minerale oliën. Deze Labello beschermt en hydrateert je lippen de hele dag door. Hennepzaadolie is afkomstig van de hennepplant en heeft een verzachtende en vochtinbrengende werking. 

* Vegan formule. Geen ingrediënten van dierlijke oorsprong. 
Lippenbalsem natuurlijke ingrediënten