zachte lippen

In no-time zachte lippen met deze tips!

In de douche was je je haar, aan het einde van de dag reinig je je gezicht… en je lippen? Wat doe je om die te verzorgen? Het is niet moeilijk om gladde lippen te krijgen en te houden, maar je moet er wel wat voor doen. Gedurende alle seizoenen. Er wordt vaak gedacht dat droge lippen een winters kwaaltje zijn, maar niks is minder waar. Aan de slag dus! Weer of geen weer, hieronder lees je hoe je zachte lippen krijgt én dat zo houdt.

Hoe krijg je zachte lippen?

Iedereen heeft wel eens last van droge, schilferige lippen. Dat is niks ernstigs, maar kan wel vervelend aanvoelen. In het ergste geval doet het zelfs een beetje pijn. Maar hoe krijg je dan gladde lippen? Er zijn gelukkig een hoop dingen die je daarvoor kunt doen. Daarmee verdwijnt ook meteen dat pijnlijke gevoel. Laten we eerst eens onderzoeken waarom je lippen hun zachtheid af en toe verliezen. Met die informatie kun je droge lippen voortaan voorkomen.

Er zijn een hoop verschillende oorzaken aan te wijzen voor droge lippen. Hieronder vind je de meest voorkomende oorzaken op een rijtje.

 • Te weinig water
  Het is belangrijk om flink wat glazen water te drinken op een dag. Dat is goed voor (onder andere) je huid en je stofwisseling, maar ook voor je lippen. Zonder water droogt je lichaam uit. Ga dus eens na of je wel genoeg vocht binnenkrijgt.
 • Vitaminetekort
  Vitamines zijn, net als water, onmisbaar in een gezonde leefstijl. Ze dragen bij aan allerlei belangrijke processen in je lichaam. Als je niet genoeg vitamines binnenkrijgt, kunnen je lippen uitdrogen en je mondhoeken zelfs uitscheuren. Tips voor gescheurde mondhoeken vind je in een van onze andere artikelen.   
 • Kou
  Hoewel gesprongen lippen niet altijd een seizoensgebonden kwaaltje zijn, is kou of wind vaak wel een boosdoener. Door dit soort weersomstandigheden verdwijnt het vocht uit je lippen. Hierdoor worden ze droog en schraal. 
 • Droge lucht
  Ook door warm weer kan het vocht uit je lippen verdwijnen. Als de luchtvochtigheid te laag is, drogen je lippen uit. Het is dus belangrijk om zowel in de winter als de zomer je lippen wat extra aandacht te geven. 
 • Medicijnen
  Gebruik je medicijnen? Pak de bijsluiter er eens bij. Er bestaat veel medicatie waar je droge lippen van krijgt. Als dit bij jou het geval is, is het verstandig om jouw lippen extra goed te verzorgen.

Herken je jezelf in een van de bovenstaande situaties? Wat de reden van je droge lippen ook mag zijn, je vraagt je vast af hoe je ze zo snel mogelijk weer zacht en soepel krijgt. Je kunt verschillende dingen doen.

Hoe krijg je zachte lippen? Het is vooral belangrijk om je lippen goed te verzorgen. Gebruik daarvoor een simpele lippenbalsem, zoals de Labello Buttercream Vanilla. Deze lippenbalsem is hydraterend en bevat geen minerale oliën. Dat is goed, want je lippen kunnen ‘verslaafd’ raken aan minerale oliën. Daardoor voelen ze trekkerig aan als je een dergelijk product niet gebruikt. De Buttercream Vanilla is dus de ideale basis voor jouw lipverzorgingsroutine.

3 tips voor zachte lippen!

We hebben nog meer zachte lippen-tips voor je in petto. Op de volgende manieren worden jouw lippen in een mum van tijd weer glad.

1 Reinigen
Het is verstandig om aan het einde van de dag je lippen te reinigen. In het verloop van de dag raken ze namelijk vervuild, bijvoorbeeld met make-up of stoffen uit de lucht. Ook blijven er soms dode huidcellen achter. Reinig je lippen daarom met een milde make-upremover in de avond.
2 Exfoliëren
Soms is een make-upremover alleen niet genoeg. Om je lippen nog eens extra schoon te maken, exfolieer je ze met een speciale lipscrub of gewoon met een tandenborstel. Wrijf zachtjes over je lippen en verwijder zo al het overige vuil. Let op: het is niet nodig om dit iedere dag te doen, daar is een scrub te ruw voor. Een keer in de week exfoliëren is meer dan genoeg!
3 Verzorgen met de juiste producten
Je hebt inmiddels kunnen lezen dat het verstandig is om je lippen goed te verzorgen. Maar welke producten zijn daarvoor geschikt? Als een normale lippenbalsem niet genoeg is, kun je ook wat extra’s gebruiken, zoals de Labello Hydro Care. Dit zorgt ervoor dat je lippen wel 24 uur lang gehydrateerd zijn én blijven. Daarnaast beschermt de Hydro Care ook nog eens tegen de zon. Win-win!

Snel jouw zachte lippen terug

Met bovenstaande tips heb je alles om handen om zachte lippen te krijgen. Wil het toch nog niet echt vlotten? Bekijk dan eens ons artikel over extreem droge lippen. Daar lees je hoe je zelfs de droogste lippen weer zacht maakt. Zó heb jij binnen no-time weer gladde lippen!

Zachte lippen tips