Lippenbalsemverslaving: is Labello verslavend?

Misschien heb je het iemand wel eens horen zeggen: “ik heb een lippenbalsemverslaving” of “ik ben verslaafd aan Labello”. Doordat veel mensen tegenwoordig lippenbalsem gebruiken, is de mythe ontstaan dat lippenbalsem verslavend is. Maar kun je eigenlijk écht een Labello-verslaving of andere lippenbalsemverslaving hebben? In deze blog geven we een antwoord op deze vraag, dus scroll snel door! 

Kun je verslaafd raken aan Labello?

Is Labello verslavend? Het antwoord is nee, in principe kun je niet verslaafd aan Labello raken. Er zitten geen verslaving opwekkende stoffen in Labello, dus Labello werkt niet verslavend. Wel kun je natuurlijk een groot fan zijn van Labello en daardoor vaak de lippenbalsems gebruiken. Dit zou je een Labello-verslaving kunnen noemen, maar meer in de zin dat je een groot fan of verzamelaar bent van onze producten. Verder kan het voorkomen dat wanneer je vaak last hebt van droge lippen, je jouw lippen vaker insmeert met een Labello. Maar dit zouden wij geen verslaving noemen. 

Heb je meer vragen over Labello? Neem dan een kijkje op onze veelgestelde vragen pagina. Hier geven we antwoord op vragen, zoals “Wat voor ingrediënten zitten er in mijn Labello?” of “Is Labello schadelijk?”

Lippenbalsem werkt niet verslavend

Kun je verslaafd zijn aan lippenbalsem? Nee, er bestaat geen fysieke verslaving aan lippenbalsem. Hoogleraar cosmetologie en toxicologie Vera Rogier vertelt dat er bij het smeren van lippenbalsem geen sprake is van gewenning. Je lippen gaan dus geen lippenbalsem nodig blijven hebben, wanneer je het vaak gebruikt. 

Echter kan een ‘paraffine-verslaving’ wel bestaan. Paraffine is een minerale olie, zulke oliën zijn sowieso niet prettig voor de huid, en kan in sommige huidverzorgingsproducten zitten. Wanneer je veel van zo’n product dat paraffine bevat hebt gebruikt, kan het een tijdje duren voordat je huid eraan gewend is zodra je stopt met het gebruiken van het product. In onze producten zit geen paraffine, wij maken gebruik van zoveel mogelijk natuurlijke oliën. 

Hoe vaak mag je lippenbalsem gebruiken?

Smeer met mate! Wanneer jij jouw lippen de hele dag door insmeert met een lippenbalsem, kan de huid van jouw lippen niet goed ademen. Het is juist belangrijk dat jouw huid goed kan blijven ademen. Probeer daarom zo’n 1 à 2 keer per dag smeren aan te houden.  

Is het heel erg zonnig buiten? Dan kan het goed zijn om wél je lippen wat vaker in te smeren, maar dan wel met een lippenbalsem die SPF bevat. Zo kun je jouw lippen beschermen tegen de zon en voorkom je dat jouw lippen verbranden. 

Blijf je na het gebruik van lippenbalsem toch nog extreem droge lippen hebben? Lees ons advies over wat te doen tegen extreem droge lippen