Lippen beschermen tegen de zon - Labello

Je lippen beschermen tegen de zon met SPF lippenbalsem

Iedere dag moeten we ons goed beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon, als de zon schijnt, maar ook als het bewolkt is. Daarom is het belangrijk om je regelmatig van top tot teen in te smeren met een goede zonbescherming met SPF. Wat de meesten van ons zich helaas niet realiseren, is dat ook onze lippen kunnen verbranden als we deze niet insmeren. In dit artikel vertellen we je waarom het precies belangrijk is om een goede SPF te gebruiken die je lippen beschermt tegen de schadelijke effecten van de zon.

Waarom is zonbescherming voor lippen nodig?

De huid van onze lippen is erg dun en bevat weinig melanine vergeleken met de huid van de rest van ons lichaam en is daardoor nog kwetsbaarder. Daarom is het belangrijk om je lippen te beschermen tegen zonbeschadiging, vroegtijdige huidveroudering, uitdroging en verbranding. Als je verbrandt, worden de huidcellen aangetast. Dit merk je onder andere doordat de huid de bekende pijnlijke, felrode kleur aanneemt. Ook kunnen je lippen opzwellen en kunnen er zelfs blaren ontstaan.

Lippenbalsem met SPF tegen de zon - Labello

Elke keer dat je vergeet om je lippen te beschermen tegen de invloeden van de zon maak je meer kans om ze een volgende keer nogmaals te verbranden. Dit komt door de beschadigde cellen. Het is daarom écht belangrijk om een goede bescherming tegen de zon voor je lippen te gebruiken om verbranding te voorkomen.

Waarom lippenbalsem met SPF?

De beste manier om je lippen te beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon is een lippenbalsem met zonbeschermingsfactor. Deze lipverzorgingsproducten bevatten natuurlijke oliën om je lippen te verzorgen en daarnaast een SPF voor bescherming tegen de zon.  Daarom werken lippenbalsems met SPF beter voor je lippen dan wanneer je er een zonnebrandmiddel voor de huid opsmeert.

Breng de lippenbalsem regelmatig aan (om de 90 tot 120 minuten) vooral na het zwemmen, afdrogen, eten of drinken.

Lippen vervellen in de zomer?

De onderlip loopt meer kans op schade dan de bovenlip. De zon bevindt zich namelijk meestal recht boven je hoofd en bij de meeste mensen steekt de onderlip een beetje meer uit dan de bovenlip. Er zijn verschillende kenmerken van verbrande lippen.

Het eerste wat je merkt als je lippen beginnen te verbranden, is dat ze uitdrogen. Hoewel je het probleem misschien vooral herkent van de koude wintermaanden, komen droge lippen dus ook zeker in de zomer voor. Het water op het strand of in het zwembad weerkaatsen de stralen van de zon op je lippen, waardoor het uitdrogen van je lippen wordt versneld.

Een tweede kenmerk van verbranding is dat de lippen vervellen. In dit geval verwijder je de droge velletjes het beste door het gebruik van een (milde) lipscrub. Daarna breng je het vochtgehalte van je lippen weer op peil door het gebruik van een hydraterende en verzorgende lippenbalsem.

Labello sun protect

De beste lippenbalsem met SPF voor jouw lippen

De beste lippenbalsem met SPF voor jouw lippen heeft een factor van minimaal 30. Voor de lippenbalsem geldt hetzelfde als voor de zonnebrand die je voor je huid gebruikt: hoe hoger de factor, hoe langer jouw lippen zijn beschermd. 

Heb je last van droge velletjes op je lippen? Of zijn ze rood gekleurd en voelen ze droog aan? Dan zijn ze verbrand. Houd ze uit de zon en begin met behandelen. Gebruik een extra verzorgende lippenbalsem die je lippen extra hydratatie biedt.
Ook Aloë Vera kan helpen bij het herstel. Aloë Vera heeft namelijk helende eigenschappen, die specifiek goed helpen bij brandwonden. Daarnaast is het altijd belangrijk om bij ernstige reacties een bezoek te brengen aan de huisarts, zoals bij de vorming van blaasjes op je lippen. De huisarts heeft altijd het beste advies en de middelen om pijnlijke verbrande lippen zo snel mogelijk te helpen herstellen.