Wat te doen rimpels bovenlip

Rimpels bovenlip: wat te doen?

Rimpels op je bovenlip of fijne lijntjes rondom je lippen: iedereen krijgt ze uiteindelijk, want het hoort gewoon bij ons natuurlijke verouderingsproces. Niets om je voor te schamen dus! Maar handelingen zoals roken, ongezond eten of te lang in de felle zon zitten zonder bescherming, kunnen de ontwikkeling van rimpels en fijne lijntjes versnellen én verergeren. Echter zijn er manieren om het ontstaan van rimpels rond de mond te vertragen of tot zekere hoogte te voorkomen. In deze blog lees je meer over rimpels en lijntjes op de bovenlip en wat te doen tegen rimpels op je bovenlip.

Wat zijn rokerslijntjes?

Vaak hebben mensen die veel roken eerder last van fijne lijntjes op de mond of duidelijke rimpels rondom de lippen. Zodra iemand dus veel rookt, worden deze gerimpelde lippen ook wel rokerslijntjes genoemd. Roken versterkt de collageenafbraak in je huid, waardoor je sneller rimpels krijgt. Verder tuit je je lippen tijdens het roken en deze herhaaldelijke beweging zorgt zo ook voor fijne lijntjes. Stoppen met roken kan een persoon al goed op weg helpen om rokerslijntjes te voorkomen.

Kun je rimpels op je bovenlip natuurlijk verwijderen?

Rimpels op de bovenlip kun je laten verwijderen door bijvoorbeeld ingrepen met botox. Dit kan ervaren worden als een drastische ingreep door sommigen, dus daarom bespreken we ook hoe je rimpels op je bovenlip natuurlijk kunt verwijderen. De volgende twee tips vertellen je hoe je rimpels op de bovenlip natuurlijk verwijdert en hoe je rimpels op de bovenlip kunt verminderen:

  • Aloë vera - om rimpels op je bovenlip natuurlijk te verwijderen of te verminderen, is aloë vera je beste vriend. Aloë vera bevat verzorgende stoffen die de aanmaak van elastine en bindweefsel in jouw huid versnellen en zo het verouderingsproces vertragen. Aloë vera heeft een anti-aging effect op je lippen. Het is dus een wondermiddel tegen rimpels op de bovenlip! Wist je dat er lipbalsems bestaan met aloë vera? Perfect om je lippen goed te verzorgen. Bekijk bijvoorbeeld onze frisse Labello Lip Scrub Aloë Vera, deze lipbalsem bevat dit wonderlijke ingrediënt.
  • Lippen masseren - je kunt de rimpels op je bovenlip wegmasseren, tot op een zekere hoogte. Massages stimuleren de bloedcirculatie in de huid namelijk. Met een goede lipmassage verminder je diepe of fijne lijntjes. Je kunt de massage gewoon thuis op de bank bij jezelf uitvoeren!

Rimpels op je bovenlip camoufleren

Er zijn genoeg mogelijkheden om rimpels op je bovenlip te camoufleren. Creëer mooie lippen met een goede camouflage met een concealer of foundation. Zorg dat de concealer of foundation wat lichter is dan je huidskleur, zodat de schaduw rondom de lijntjes wegvalt. Zo oogt het alsof er geen lijntjes of rimpels aanwezig zijn. Let er wel op dat je niet te veel van de producten aanbrengt, want dan worden de lijntjes of rimpels nog zichtbaarder.

Rimpels rond de mond voorkomen

Wat helpt echt tegen rimpels op de bovenlip? Voorkomen is natuurlijk altijd het beste! Er zijn verschillende manieren waarmee je rimpels op de lippen kunt voorkomen. Wij zetten deze tips voor je op een rijtje:

  1. Water drinken: we kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar door voldoende water op een dag te drinken hydrateer je jouw huid. Dus ook de huid van én rondom je lippen! Een goed gehydrateerde huid voorkomt rimpelige lippen.
  2. Bescherming met SPF: de UV-stralen van de zon zijn krachtig en kunnen onze huid beschadigen. De zon kan je huid uitdrogen en versnelt ook het huidverouderingsproces. Daarom is het belangrijk dat wanneer je de zon ingaat, je jouw huid beschermt met SPF. De lippen worden nog weleens vergeten wanneer we het hebben over SPF-bescherming. Echter is het ontzettend belangrijk om ook je lippen met SPF te beschermen, lippen verbranden namelijk ook in de zon. Dit draagt zeker bij aan het voorkomen van gerimpelde lippen.
  3. Huid hydrateren: met een dagcrème en nachtcrème kun je het gebied rondom jouw lippen goed verzorgen en hydrateren. Een goed gehydrateerde huid heeft minder snel kans op fijne lijntjes en uitdroging. Verder kun je jouw lippen ook hydrateren met een goede lipbalsem van Labello.
rimpels bovenlip

Dunne lippen door ouderdom

Door ouderdom kunnen lippen dunner worden. Dunne lippen door ouderdom valt soms wat minder aan te doen, maar er zijn manieren om jouw lippen alsnog wat voller of dikker te laten ogen. In onze blog over volle lippen geven we je graag tips hoe je jouw lippen voller of dikker kunt laten lijken.