Mooie lippen vrouw - Labello

Hoe krijg je mooie lippen? Tips & Tricks!

Hoe krijg je mooie lippen? Tips & Tricks!

Droge lippen zijn helaas geen seizoensgebonden kwaaltje. Ze komen niet alleen in de winter voor, maar ook in de andere seizoenen. Een goede lippenbalsem is daarom het hele jaar door een aanrader. Verzorg je lippen met een hydraterende balsem of kies voor een variant met een mooi kleurtje.  De beste lippenbalsems geven jouw lippen naast hydratatie en verzorging ook een prachtige look. Lees hier meer over welke andere tips en tricks jij kunt uitproberen voor zachte & mooie lippen.

Mooie lippen krijg je zo!

Er zijn verschillende manier waarop jij jouw lippen mooi kunt maken - en het begint allemaal met goede verzorging. Met de juiste producten en trucjes krijg je in een handomdraai de mooiste lippen. 

Wil jij het liefst iets voller ogende lippen? Er zijn inmiddels talrijke producten op de markt die helpen voor optisch vollere lippen. Probeer bijvoorbeeld een lip oil of gloss, die de contouren van je lippen accentueert door de glanzende wetlook. Of probeer de handige trucjes van het definiëren en omlijnen van je lippen met een lipliner of -potlood. Als je nog wat extra aandacht naar jouw lippen wilt trekken, veeg dan met een lichte hand ook wat highlighter langs de cupidoboog van je lippen. 

Hou je meer van een natuurlijk kleurtje? Dan is een extra hydraterende lippenbalsem met een tintje de juiste match voor jou. Deze werkt exact zoals je van jouw favoriete lippenbalsem gewend bent, maar benadrukt de lippen met een mooie kleur.

Vrouw met lipgloss - Labello

Verschillende soorten lippen: zorg dat je jouw lippen kent

Er zijn dus verschillende make-up-geheimen voor alle soorten lippen. Benieuwd welk lipproduct bij jouw wensen past? Hieronder vind je alle punten om rekening mee te houden op een rijtje:

  • Kleuren: ten eerste is het belangrijk om na te denken over de kleur die je zou willen gebruiken. Kijk bijvoorbeeld niet alleen naar welke kleur het beste matcht bij je outfit, maar ook welke het beste bij jouw huidskleur past. Donkere kleuren kleden af, zo ook bij de vorm van lippen: hoe donkerder de kleur, des te kleiner de vorm. Voor voller ogende lippen kun je dus het beste voor een lichtere tint kiezen.
  • Accent op het midden: voor lippen met een relatief rechte vorm is het een goede optie om de bolling van je lippen te benadrukken. Doe dit bijvoorbeeld door een beetje highlighter of wit oogpotlood aan te brengen in het midden van je boven- en onderlip. Teken het onderste lijntje iets breder dan de bovenste. Daarna kan je jouw favoriete lippenstift, lip oil of gekleurde lippenbalsem aanbrengen.
  • Buiten de lijntjes: voor elke vorm lippen geldt dat je een beetje vals kunt spelen door letterlijk buiten de lijntjes van jouw lippen te tekenen. Kijk vooral goed naar de vorm van je bovenste lip voordat je deze met een lipliner tekent, zodat beide kanten gelijk lopen. Kleur je lippen daarna in met een lipproduct die nét iets lichter is dan de lipliner die je hebt gebruikt. Zo maak je de getekende vorm van je lippen nog sprekender.
  • Meer volume: elke soort lippen laat je voller lijken door een glanzend, vochtig lipproduct. Denk bijvoorbeeld aan een lipgloss, lip oil of extra hydraterende lippenbalsem die de het licht reflecteert op jouw lippen. Hiermee trek je tegelijkertijd ook wat meer aandacht naar je verzorgde lippen.

Extra tips voor mooie lippen!

De beste tip voor mooie lippen gaat verder dan een mooi kleurtje of het creëren van optische illusies met make-up. Voor echte mooie lippen, nemen we een stapje terug. Verzorgde lippen zijn blije lippen en dat reflecteren ze ook. Volg daarom deze extra tips voor mooie lippen, die jouw lippen soepel en gehydrateerd houden:

  1. Scrub je lippen. Doe dit het liefst elke week met een milde lipscrub om je lippen mooi en zacht te houden. De lipscrubs van Labello helpen je om de dode huidcellen en droge velletjes weg te halen, waardoor je lippen fijn en zacht aanvoelen.
  2. Drink veel water. Water lijkt het geneesmiddel voor elk kwaaltje. Zo ook voor droge lippen. Goede hydratatie van binnenuit zorgt ervoor dat jouw lippen minder snel beïnvloed worden door externe factoren, zoals lage luchtvochtigheid.
  3. Gebruik dagelijks een goede lippenbalsem. Voorkomen is beter dan genezen. Zorg daarom dat je altijd een goede lippenbalsem bij je draagt, om droge velletjes en gescheurde mondhoeken en/of lippen te voorkomen. In bijna elk geval geldt; hoe dikker de lippenbalsem is, hoe intensiever het je lippen voedt. Daarnaast geeft dit je lippen ook net wat meer volume. Twee vliegen in één klap dus!
  4. Stop met slechte gewoontes. Het likken van je lippen versnelt de uitdroging van je lippen, omdat speeksel erg snel verdampt. In tegenstelling tot een lippenbalsem die langere tijd jouw lippen verzorgt met voedende ingrediënten. Ook is het afbijten van velletjes erg verleidelijk, zeker als je stress ervaart. Door een verzorgend lippenbalsem aan te brengen bescherm je jouw lippen niet alleen tegen de vorming van velletjes, maar ook de reflex om aan ze te likken of erop te bijten.

Tips voor mooie lippen - Labello